Košarka je med najbolj priljubljenimi in najhitreje rastočimi športi na svetu. Po podatkih Mednarodne košarkarske zveze, igra košarko že več kot 450 milijonov ljudi po vsem svetu. Košarka je odličen šport pri katerem razgibamo celo telo in ugodno vpliva več telesnih sistemov. Posledično pa ima vpliv  na izboljšanje vaše sposobnosti odločanja v dinamičnih okoljih v vsakdanjih življenjskih situacijah.

Pozitivni učinki košarke

Igranje košarke vključuje različne gibalne in atletske tehnike vključno s skakanjem in hitrim bočnim premikanjem in predstavlja na nek način zelo učinkovito aerobno vadbo.  Poleg kurjenja kalorij je odlična za motoriko saj zahteva obilo zahtevnega motoričnega usklajevanja.

Je odlična za razvoj mišic, krepitev rok, zapestja in istočasno možganov. Zato je na nek način tudi miselna igra.  Raziskave o psihičnih vidikih košarke so pokazale, da morajo igralci razviti veliko skrbnega nadzora, da hitro in natančno obdelajo, kar se dogaja na igrišču, in da se učinkovito odločajo. Raziskave, ki so jih izvajali razni strokovnjaki iz Mednarodnega združenja za ergonomijo za so ugotovili, da lahko pozorne nadzorne spretnosti, ki jih učite med igranjem košarke, celo pomagajo pri hitrem odločanju- v šoli, na delovnem mestu in v drugih dejanskih situacijah.

Ne glede na to ali igrate košarko zgolj rekreativno ali profesionalno vam to omogočajo košarkarski sistemi EXITPrenosne košarkarske table, košarkarske obrobe in mreže so odlične kakovosti, nastavljive po višini in primerne za vsako starost.

Košarkarske table, nameščene na steni

Košarkarske table, nameščene na steni, so prednost za vsako dvorišče, vrt ali dovoz. Omogočajo igranje košarke s prijatelji ali družinskimi člani kar na domačem igrišču. Košarkarsko tablo pričvrstite na poljubno višino in je primerna za igro več generacij.

Košarkarske table za pritrditev v tla

Ste ljubitelj košarke in nimate prostora za postavitev obroča? V tem primeru so košarkarski koši EXIT, ki se pričvrstijo v tla dobra izbira. Košarico zakopljete v tla ali pa si tudi izberete prenosni model, ki ga na željo lahko tudi poljubno prestavite. Prenosno košarkarsko tablo lahko uporabljate povsod tam, kjer jo potrebujete. Po potrebi jo enostavno zložite in pospravite. Uporabna je tudi v kampih, na šolskih dvoriščih ali v športnih dvoranah. Za mlajše ljubitelje košarke je na voljo EXIT Hoopy junior košarkaški koš, ki je nastavljiv po višini, ki ga z lahkoto poljubno nastavljate.

V kolikor pa ste res zelo omejeni s prostorom in bi prav tako želeli igrati košarko se lahko odločite samo za nakup koša in ga pritrdite na ustrezno podlago. Na voljo so ima različne vrste košarkarskih obročev, fiksni obroč ali dvodelni. Seveda pa košarkarski obroč ni popoln brez košarkarske mreže ali dobre košarkaške žoge…in vse to najdete pri nas. 

Za dodatne informacije nas kontaktirajte, z veseljem vam bomo pomagali z nasveti pri izbiri.

E: info@didakticne-igrace.com

T: 030 22 22 55