Pomlad se že prebuja in urejanja okolic, vrtov in dvorišč so v polnem teku. Prav je, da dvorišča uredimo tako, da bomo na njih sproščeno uživali vse do jeseni. Seveda je pomemben del dvorišča tudi domače otroško igrišče. Skoraj vsaka hiša z otroci se odloči za postavitev igrala, otroške hiške ali plezalnega stolpa, da lahko otroci sproščeno uživajo v igri na svežem zraku. Po navadi je nakup otroške lesene hiške naš prvi tovrstni nakup, zato je dobro imeti nekaj osnovnih informacij.

Lesene otroške hiške in igrala so običajno izdelana iz različnega sušenega lesa, ki ob pravilni in redni negi 10- in več letno garancijo uporabnosti in trpežnosti. Vse otroške hiške so ob nakupu že osnovno zaščitene in prebarvane, nadaljnja nega pa je odvisna od vremenskih vplivov.

Pri postavitvi otroške hiške je najprej potrebno dobro oceniti prostor kamor jo bomo namestili. Pomembno je, da je igralna površina ravna, brez klančin v bližini in da so noge plezalnega igrala postavljene na povsem ravni podlagi. Tudi okrog igrala je pomembno, da imamo dovolj prostora, saj le tako je plezalni okvir varen za uporabo. Priporočljivo je, da ima igralo na vsako stran približno 2 m prostora, da se lahko otroci okrog svobodno gibljejo. Celotna površina igrala, vključno s prostorom ob igralu, naj bo na primerni podlagi, to je travnata površina, pesek, lubje ali pa posebna varnostna in nekoliko gumijasta podlaga, ki se uporablja tudi na javnih otroških igriščih. Nikakor pa ne sme biti igralo postavljeno na trdi cementni ali betonski površini, ki je še posebej ob padcu lahko izredno nevarna.

Priporočljivo je tudi, da je igralo postavljeno v dobrem kotu vidljivosti, da boste otroke lahko imeli čim več na očeh. Saj veste, previdnosti ni nikoli preveč.

Ko ste nekako definirali prostor za igralo ste dobili predstavo tudi kakšna je lahko velikost in posledično kaj vse želite, da igralo vsebuje 8 hišico, gugalnico, plezalno steno, plezalno vrv, peskovnik in podobno. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj različnih velikosti, oblik, dizajnov in njihovih značilnosti

Lesena otroška hišica IBIZA

Otroška hiška Ibiza je v naravni izvedbi in vam dopušča, da si jo glede na svojo kreativnost in želje pobarvate po svojih željah. Primerna za manjše otroke, nekje od 3 let naprej, saj je podest na višini 60 cm od tal. Osnovne mere hišice so 260 x 185 x 225 cm skupaj z 120 cm dolgim toboganom rdeče barve. Montaža hišice je zelo enostavna in hitra saj so stranice hišice že pred sestavljene, zraven pa so priložena tudi podrobna navodila za sestavo.

Plezalni stolp Leon

Omogoča plezanje bodisi po plezalni steni ali po leseni lestvi ter spuščanje po kar 220 cm dolgem toboganu. tobogan. Igralna platforma plezalnega stolpa je na višini 90 cm in je dimenzij 70x70 cm. Skupne dimenzije so 230 (š) x 73 (g) 175 (v) cm.

Komplet plezalnega stolpa Leon vsebuje plezalno steno, plezalno lestev,  220 cm dolg tobogan v rdeči ali zeleni barvi, priložena so tudi sidra za pritrditev stolpa v travnato podlago ter ročne oprijemalke za lažje vzpenjanje. Omogoča igro več otrok hkrati.

Možne so tudi nadgradnje hišice z dodanimi vsebinami- gugalnico, plezalno klančino, plezalno vrvjo modeli Suzy, Meggie, Dexter in Harry.

 

Otroška lesena hiška Floppi

Floppi je lesena otroška hišica z leseno streho, plezalno steno in prostorom pod platformo, ki se lahko uporablja kot peskovnik ali prostor za piknik mizo. Na njej lahko istočasno uživa v igri do 7 otrok.
Dimenzije sestavljene hišice  so 379 x 396 x h277cm

 

Zunanja lesena hiška Fortress

Fortress je lesena otroška trdnjava z edinstveno leseno streho, plezalno steno in prostorom pod platformo, ki se lahko uporablja kot peskovnik ali prostor za piknik mizo. Zahvaljujoč velikemu številu dodatkov je za otroke še posebej atraktivna. Piratsko krmilo, plezalna vrv in lestev iz vrvi dajejo otroški igri dodatne razsežnosti za igro v njihovi domišljiji. Na njej lahko istočasno uživa v igri do 9 otrok. Dimenzije sestavljene hišice so 460 x 195 x 310cm (v) Platforma je na višini 145cm in je dimenzij 150cm x 130cm. Tobogan je dožine kar 290 cm.

Komplet vključuje tudi sidra za pritrditev v tla,  vsa potrebna držala in zaščito, material za sestavo igrala s podrobnimi navodili, piratski volan, vrv za plezanje, lestev iz vrvi, oprijeme za plezanje Možna je nadgradnja hišice z dodatnimi komponentami (enojno ali dvojno gugalnico, plezalni stolp,..), Modul Move z gugalnico, modul Free Time s piknik mizo pod hiško,  Modul Hide&Play z zaprtim spodnjim delom hiške, Spider Fortress, Fortress ToyBox,..

Zunanja lesena hiška Fungoo Giant

Lesen hiška Giant je edinstvena zaradi posebne oblike strehe. Spada med večja igrala s hišico in 290 cm dolgim toboganom. Primerna je za igro tudi do 10 otrok hkrati. Hišica ima platformo dimenzije140cm x 116cm na višini 145cm. Dimenzije sestavljene hišice so 385 x 375 x 315cm (V). Hišica ima tudi veliko dodatne opreme. Razširjena plezalna stena z vrvjo je še posebej privlačna za otroke, ima tudi teleskop in krmila in veliko dodatkov za še bolj zabavno igro.  Komplet vsebuje leseno hiško z leseno streho posebne oblike, tobogan dolžine 290 cm, lesene stopnice, peskovnik z dvema klopcama, lestev s kovinskimi palicami, daljnogled, ladijski volan, vrv za plezanje, oprijeme za plezanje, vsa potrebna držala in zaščite, sidra za pritrditev stolpov v tla, material za sestavo igrala, podrobna navodila za sestavo. Možna je tudi takojšnja li pa kasnejša nadgradnja in razširitev hišice

Modul Move z gugalnico, Move + Beach z gugalnico in naslonjali za peskovnik Modul FreeTime z dvema kopcama in mizico pod hišico,  Modul Hide&Play z zaprtim spodnjim delom hišice,..itd

Poglejte še druge modele otroških lesenih zunanjih hišk TUKAJ. V našem asortimanu pa imamo tudi veliko različnih otroških hišk in drugih igral s certifikati za javno uporabo.

Z veseljem vam pomagamo z nasveti in prepričani smo, da boste izbrali pravo igralo, ki bo razveseljevalo vaše malčke ob vsakem vremenu.