• 030 / 22 22 55
  • Prijava na e-novice
Košarica0,00 €
Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

 

Za aktivno in zabavno igro

 

Zunanja igrala ponujajo različne vrste igre. Mednje sodijo vzponi, tobogan odkrivanje verande, peskovnika in seveda hiška kot skrivno zavetje vašega otroka.
Ustvarjalci so tako prepustili pot svoji domišljiji, ko so načrtovali pri razvoju teh edinstvenih otroških hišk. Ni potrebno posebej poudarjati, da je vsaka otroška hiška skrbno oblikovana in izdelana s straševskega vidika. Otroške vrtne hike ne zagotavljajo samo ure in ure zabave, so prav tako robustne, močnih konstrukcij in enostavne za montažo.

 

Varne in zanesljive

 

Z izbiro vrtne hiške izberete zabavno in varno okolje za igranje vašega otroka, saj je to najpomembnejše. Vse otroške hiške imajo CE certifikat varnosti (v skladu z evropsko direktivo zdravja, okoljskih in varnostnih predpisov). Opravljen imajo preizkus na TÜV izdelek.

Vse otroške hiške so brušene na gladko površino. Gradnja poševnih oken prav tako preprečuje, da bi se majhni prstki ujeli, medtem ko so magnetki na vratih in oknih otroku prijazni in skrbijo za dobro zapiranje odpiralnih površin. 

Vsa stopnišča imajo ravno tekalno plast, ki omogoča otrokom, da se ob vzpenjanju gor ali dol po stopnicah počutijo popolnoma varne. Prav tako je vrh tobogana opremljena s tračnico, za dodatno varnost.

Vse otroške hiške so obdelane z barvili na vodni osnovi za dodatno vzdržljivost. Barvila na vodni osnovi so nestrupena, prav tako s to izbiro barvil dodatno varujemo še okolje.

 

Trajnostne in robustne

 

Vse otroške hiške, niso le lepe na pogled, so tudi močne in robustne. Vse deščice so narejene iz 15mm debelih desk iz cedre, ki se pribijejo v 38mm debelo ogrodje.

Hišice so narejene iz različnih vrst lesa in so osnovno zaščitene. Na ta način igralne hiške zagotavljajo dolgo življensko dobo brez umetnih posegov v njeno podaljšanje.

                                                                  Cunninghamia lanceolata

Zaradi zagotavljanja dodatne zaščite je hiška premazana s premazi na vodni osnovi, ki so povsem neškodljivi za ljudi ali okolje.

 

1,2,3 in pripravljeni za igro

 


Otroška hiška so sanje  vsakega otroka. Vsako igrišče je sestavljeno iz končnih delov, zato se lahko enostavno sestavi v celoto. S predhodno sestavljenimi okni, vrati, stranicami in streho potrebujete kratek čas in manjšo pomoč, da sestavite vaše igrišče. 

Kot bi rekel 1,2,3 je izdelek končan in pripravljen za igro!

 

 

VZDRŽEVANJE LESA

Les človek že stoletja s pridom uporablja. Slovi po svojih naravnih, toplih lastnosti. Je tudi močan, trpežen in okolju prijazen.

Vsak kos lesa je edinstven, tako kot je vsako drevo edinstveno. Iz razloga, ker nista niti dva kosa lesa enaka, je tudi vsaka igralna hišica edinstvena. Zaradi toplih značilnosti in naravnih linij bo lesena igralna hišica postala  eno z vašim vrtom oziroma okolico. Da bi zaščitili te lepe naravne lastnosti lesa, je dobro upoštevati nekaj nasvetov. Obstajajo tudi nekatere tipične "lastnosti lesa", ki jih morate upoštevati pri uporabi lesenih izdelkov v okolici vašega doma.

Azijska cedra je znana po številnih barvnih različicah, ki se lahko pojavijo v svežem lesu, lahko pa najdete tudi svetlejše in temnejše barvne pasove. Kakovost temnega in svetlega lesa je enaka. Zaradi izpostavljenosti svetlobi se lahko postopoma pojavjo tudi morebitne barvne razlike, na koncu pa se vse barvne različice azijske cedre obarvajo sivo. Ta proces sivenja se pojavi zaradi krede, ki je naravno prisotna v lesu in postopoma prihaja na površje. Ta proces nima negativnega vpliva na sam les oziroma njegovo kakovost.

 

Deske imajo razpoke in vozle oz. grče, je to normalno?

Razpoke in vozli oz. grče, ki jih lahko vidite, so naravne značilnosti lesa in ne vplivajo na kakovost izdelka, ki ste ga prejeli. Gradnja opreme za otroška igrišča s takšnimi deskami in tramovi je popolnoma varna.

 

Deske, ki smo jih prejeli, imajo na površini plesen in smolo, je to normalno?

Plesen in smola ne vplivata na kakovost lesa, zato lahko vaša igrala varno sestavite s temi deskami in tramovi.

Plesni in glive se lahko pojavijo, ko voda ali vlaga pride v les. Trudimo se, da bi izdelek prejeli brezhiben, zato za zaščito pred poškodbami pri prevozu ovijemo les v folijo, kljub temu pa včasih lahko vlaga vseeno pride do izdelka. Plesen ne bo vplivala na kakovost lesa in v večini primerov izgine, ko jo obrišete s krpo ali ko les pride v stik s soncem.

Smola se sprosti, ko se leseni tramovi pobarvajo. To je naravna lastnost lesa, ki ga uporabljamo. Smola ne vpliva na samo kakovost lesa in se posuši ter odpade, ko pride v stik s soncem.

 

Ali moram les negovati?

Proizvajalec je za vas les že zaščitil z zaščitnim premazom, tako da vam v prvem letu od prejema izdelka ni potrebno lesa posebej negovati. Vsekakor pa priporočamo, da izdelek ponovno premažete z zaščitnim premazom vsako leto ali vsaj vsaki 2 leti, saj s tem zagotovite ohranitev kakovosti in barve lesa.

 

 

        Razpoke in solze     

Med procesom sušenja se lahko včasih pojavijo razpoke. To je lahko posledica neenotne usmerjenosti slojevitosti lesa, ki je odvisna od sezonskih vremenskih razmer v katerih je raslo drevo – na suhem, v dežju, v senco ali na soncu; lahko se je spremenila narava strukture. Kljub temu pa, v skladu z DIN4074, razpoke v lesu ne vplivajo na njegovo vzdržljivost, zato je varen za uporabo.

 

 

      Smola

Smola bo neizogibno vidna na smolnatem lesu v vročem vremenu. To se lahko poveča s temno barvo. Nasvet: Uporabite raven kos lesa in previdno odstranite smolo.

 

 

    Plesen

Ves naš les je že premazan z zaščitnim premazom proti plesni. Med skladiščenjem in prevozom se lahko pojavijo vlažne lise in posledično lahko pojavi tudi plesen. Po tem, ko se ta posuši, jo je mogoče  enostavno odstraniti tako, da se takšna površina rahlo pobrusi, vse temnejše lise pa bodo s časom zbledele.

 

 

     Sprememba obsega

Ena od značilnosti lesa je tudi ta, da se lahko zaradi absorpcije vlage ali izsušitve spremeni njegov obseg. Spremembe so lahko precej različne, odvisno od vlažnosti. Če se les izsuši, lahko izgubi tudi približno 10% svojega obsega.

 

     Grobe površine

Kljub temu, da namenjamo veliko pozornosti na sam proces obdelave, pa ima obdelan les lahko tudi nekaj izboklin. To še posebej velja na mestih, kjer ima les vozle oz. grče.

 

 

     Beli madeži

Včasih lahko na površini lesa vidimo bele in zelene pike. To se zgodi v procesu barvanja z zaščitnim premazom, ko se smola  zmeša s premazom in ustvari takšne madeže. Te je mogoče enostavno odstraniti tako, da jih rahlo pobrusimo.

 

 

     Razbarvanje

Včasih lahko opazimo različne barvne pigmente lesa. Do tega je prišlo v fazi obdelave lesa in skladiščenja. Sčasoma te barvne razlike zbledijo.

 

 

     Šivi

Včasih so lahko na lesu vidni šivi. To je naravni pojav, do katerega pride med obdelavo lesa, ki pa ne vpliva na splošno kakovost lesa.

 

 

     Šivi in vozli/grče

Šivi in vozli/grče so običajne lastnosti lesa in jih je mogoče videti pri vseh vrstah lesenih izdelkov.

 

 

Nasvet:

Ne glede na uporabnost, kakovost in vrsto lesa, pa vsak izdelek iz lesa, ki se nahaja na prostem, zahteva posebno nego. Predlagamo, da ga občasno dobro očistite in premažete produkt z novim zaščitnim premaz vsako leto (vsaj vsake 2 leti). Bolj boste skrbeli za les, dlje boste lahko uživali v vašem izdelku.

 

 

100 % varno nakupovanje

Nakup na spletni trgovini je hiter in varen.

Hitra dostava

Izdelke na zalogi vam dostavimo v 2-3 delovnih dneh.

Zadovoljstvo zagotovljeno

14-dnevna garancija zadovoljstva

Brezplačno svetovanje

Vsak dan od 8. do 18. ure
T: 030 22 22 55